CJ Galati
 

Bine aţi venit la
COMPLEXUL MUZEAL DE ŞTIINŢELE NATURII "RĂSVAN ANGHELUŢĂ" GALAŢI !

 
 
 

În zona centrală a spaţiului expoziţional din holul muzeului, va putea fi admirată microexpoziţia „Minerale şi cristale”, care evidenţiază o parte din colecţia de mineralogie a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi, cuprinzând: geode şi cuarţ din Brazilia, lemn silicifiat, calcedonie, dar și flori de mină din România (renumitele stibine, calcite și cuarţuri). Perioada de expunere este 11 mai - 10 iunie 2018.

Vă aşteptăm cu drag!

   
   
 
 

Începând cu ziua de 5 mai 2018, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, puteți vizita expoziţia temporară, intitulată „Muzeul iluziilor”. Conceptul expoziției este unic în România și are un caracter interactiv – vizitatorii vor putea înțelege cum funcționează iluziile, prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor „unplugged”, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.
O hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poti cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi asteaptă pe cei care vor vizita Complexul Muzeal, până la data de 27 mai 2018.
Durata unei vizite este estimată la 60 de minute, iar prețul unui bilet de vizitare a „Muzeului Iluziilor” este de 15 lei.
Pentru rezervări, vă rugăm trimiteți sms la telefon 0752690245 sau mesaj la e-mail contact@muzeuliluziilor.ro.
„Muzeul Iluziilor” este un proiect susținut de către Asociația Astronomică Pluto, în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați și Events by Ioana Gamen.

ATENȚIE! Programul de vizitare a acestei expoziții este unul special: luni - duminică, în intervalul orar 09 - 19.

   
   
 
 

Începând cu ziua de 5 aprilie 2018, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, puteți vizita expoziţia temporară de reptile vii, care cuprinde câteva zeci de specii exotice (şerpi boa, cobre, anaconde, vipere asiatice, vipere africane, şerpi cu clopoţei, şerpi regali, șopârle etc.). Cei care vor vizita expoziţia vor putea descoperi aici primele zece reptile catalogate a fi cele mai periculoase de pe Terra. Prezenţa exemplarelor de şarpe Boa curcubeu, a unei vipere de Gabon, a unui şarpe cu clopoţei din Texas, dar şi a câtorva specii de vipere europene, vor completa inedita colecţie de reptile.Expoziția va rămâne la Galați pâna la data de 10 iunie 2018. Preţul unui bilet este de 5 lei pentru copii şi 8 lei pentru adulţi.

   
   
 
 

Începând cu ziua de 30 martie 2018, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, puteți vizita expoziţia temporară „Valori patrimoniale”, prin intermediul căreia este prezentată structura patrimoniului științific al secției Muzeu, evidențiind o serie de piese reprezentative prin vechime, mărime, frumusețe și valoare științifică, cu scopul de a valorifica patrimoniul muzeal și de informa publicul cu privire la modul de constituire a colecțiilor muzeale.
Baza constituirii colecțiilor din cadrul Complexului Muzeal a fost pusă în urma preocupărilor unor oameni de seamă ai Galațiului, încă de acum mai bine de 100 de ani, așa cum au fost istoricul V. A. Urechia și institutorii Paul și Ecaterina Pașa.
În prezent, patrimoniul științific al secției Muzeu cuprinde peste 80.000 de piese, aparținând colecțiilor de malacologie (moluște), entomologie (insecte), ornitologie (păsări, cuiburi, ouă), mamalogie (mamifere), paleontologie (fosile) și mineralogie (minerale) și doar o mică parte (440 de piese) a fost etalată, pentru a putea fi admirată de public. Valoarea acestor colecții este dată nu doar de numărul relativ mare de piese, dar, mai ales, de prezența unor exponate rare, considerate monumente ale naturii sau specii considerate tezaur, din punct de vedere al importanței deosebite pentru știință. Din această ultimă categorie, amintim paratipii de Zodarion aurorae Weiss, 1982 (Arachnida), precum și paratipii de Alopia helenae ciucasiana Grossu, 1969, Alopia glorifica mafteiana Grossu, 1967, Alopia oculta nordsiecki, Grossu-Tessio 1973 și Alopia vranceana Grossu 1967 (Molusca).