COMPLEXUL MUZEAL DE ŞTIINŢELE NATURII
"RĂSVAN ANGHELUŢĂ" GALAŢI

Proiecte Noi

Proiect de renovare a Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță”, eficientizare energetică a clădirii principale

322387888 684942416562326 6369709525913073704 n
Costel Fotea - Președinte Consiliul Județean Galați

În data de 13 decembrie 2022, la sediul Consiliului Județean (CJ) Galați a avut loc conferința de lansare a proiectului de renovare a Complexului Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță” – Corp 1, lucrări ce vizează eficientizarea energetică a clădirii principale.  

“Vom realiza aici mai multe investiții verzi, care vor reduce la jumătate consumul de energie, precum și emisiile de dioxid de carbon. Practic, vom reabilita termic întreaga clădire, de la schimbarea ușilor și geamurilor, la sisteme inteligente de umbrire în sezonul cald și sisteme de monitorizare și gestionare a consumului de energie. Vom înlocui sistemele de încălzire și climatizare, vom moderniza instalațiile de iluminat și vom monta sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, adică panouri fotovoltaice, pompe de căldură aer-apă şi microcentrale de cogenerare de înaltă eficiență. În plus, vom instala stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Finanțarea acestui proiect este realizată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având o valoare totală de 15.100.317 lei. În perioada următoare, vor demara procedurile de achiziție publică pentru implementarea sa.

Proiect modernizare – reamenajare Sera de plante exotice

Costel Fotea - Președinte Consiliul Județean Galați

    Sera de plante exotice se construieşte în curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii și este o investiţie a Consiliul Judeţean Galaţi, în valoare totală de 14.830.074 de lei. Proiectul prevede consolidarea scheletului metalic existent, montarea unor geamuri speciale pentru sere, realizarea instalaţiilor de climatizare şi irigaţie, dotarea serei, montarea unei centrale termice, precum şi construcţia unui spaţiu pentru expoziţiile temporare. Sera va avea specii de cactuşi din Mexic, Brazilia, Peru, Venezuela, Argentina şi specii de aloe din Africa şi America de Sud. În corpul vertical al serei vor fi specii de curmali, cocotieri, Papaya si palmieri din Asia (China, Japonia, Laos, Indonezia), America de Nord (Florida si Colorado), din America de Sud (Mexic, Brazilia, Argentina, Guatemala), Madagascar, Malta şi Insulele Canare.

    “Vom construi la Galaţi una dintre cele mai frumoase sere de plante exotice din ţară. Astfel, după mai bine de 20 de ani de când a fost abandonat, scheletul metalic inestetic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii va fi transformat într-o spectaculoasă seră, în care gălăţenii vor putea admira palmieri de aproape 15  metri înălţime şi sute de plante exotice. Noua seră va deveni cu siguranţă unul dintre cele mai vizitate locuri din Galaţi. De asemenea, vom amenaja şi un spaţiu pentru expoziţii temporare, unde elevii vor putea desfăşura diverse activităţi didactice”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

     Obiectivul va fi unul de interes pentru comunitate, dar şi pentru judeţele învecinate precum Brăila, Tulcea, Vrancea, Vaslui şi Buzău, spun autorităţile locale. Noua seră va atrage circa 300.000 de vizitatori anual.

Strop de aer – Galați

În cadrul proiectului „PermaMozaic” a fost achiziționat și implementat un senzor de monitorizare a calității aerului ! Senzorul se poate accesa la link-ul următor:

water drop

Ore de Vizitare
Secția Grădina Botanică

Luni-Marți: ÎNCHIS

Miercuri/Joi/Vineri: 10:00 – 18:00

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00

Ore de Vizitare Grădina Zoologică

Luni-Marți: ÎNCHIS

Miercuri/Joi/Vineri:  10:00 – 18:00

Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00

Tarife

IMPORTANT !

Clădirea muzeului este închisă temporar pentru vizitatori (Muzeu – expoziții temporare, Acvariu, Observator Astronomic, Planetariu) pentru derularea unui proiect de eficientizare energetică a clădirii.

Regulament Acces

Din august 2023, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi a intrat într-un proces de reabilitare energetică, în cadrul proiectului de renovare a instituției – Corp 1. Astfel, clădirea Muzeului (cu expozițiile temporare), alături de Acvariu și Observator Astronomic (inclusiv Planetariu), vor fi închise temporar pentru vizitare, până la finalul  proiectului.

*Vă rugăm să luaţi în considerare faptul că accesul în incinta complexului muzeal este permis cu maxim 30 de min. înaintea orei de închidere, pe la intrarea dinspre „Punctul de trecere bac” şi cu 60 de min. înaintea orei de închidere, pe la intrarea dinspre „Orăşelul copiilor”. Facem aceste recomandări, pentru ca dvs. să puteţi vizita în condiţii optime Grădina Botanică, până la ora închiderii.
*Vă rugăm să luaţi în considerare și faptul că accesul în incinta Grădinii Zoologice din Pădurea Gârboavele este permis cu maxim 60 de minute înaintea închiderii programului de vizitare.

created by dji camera
Sari la conținut
COMPLEXUL MUZEAL DE ŞTIINŢELE NATURII Dorești să te abonezi pentru notificări?
Dismiss
Allow Notifications